Christmas Gift Idea- family & friends

Can’t believe how fast time flies away so quickly! It’s only 34 days to go till Christmas <3 Have you made your Christmast List ready? I have some ideas of what to give already for my family and friends. Of course, I have created my personal wishlist for myself ready too.

Tidak terasa waktu berlalu dengan sangat cepat. Tinggal 34 hari lagi, kita akan merayakan Natal <3 Apakah teman – teman sudah mempersiapkan Christmas List? Kalau saya, saya sudah ada ide hadiah apa yang akan saya kasih buat keluarga dan teman – teman saya. Tentunya, saya sudah punya personal wishlist buat diri saya sendiri juga 😀

the-best-christmas-gift-2014-1_1

So, I am gonna divide the post into two:
Jadi, saya akan bagi Christmas Gift Guide-nya menjadi 2 post:

  1. Christmas Gift Idea
  2. Makeup Addict Christmas Wishlist

As of now, I am gonna share with you my  Christmas Gift Idea for family friends 🙂
Untuk sekarang, saya akan bagikan ide Christmas Gift saya untuk keluarga dan teman dulu 🙂

bf384-6a01156e901f1c970c0133f434ac61970b-pi
Christmas Gift for Mom

My mom is a business woman, whose hobby is gardening. At first, I was thinking to get her some new gardening tools, or new flower seeds, even a compos for her garden. However, I don’t feel anything special about it, unless the seeds or the compos or the tools are limited edition or it’s a rare item that is difficult to get in Indonesia. Hence, I remember that she is very fond with lotions. Therefore, I decided to give her this L’Occitane Hand Cream Delights, which would be useful for her to keep her hands smooth and healthy from gardening.

Mama saya adalah seorang business woman, yang hobby-nya adalah berkebun. Awalnya saya berpikir untuk kasih dia hadiah new gardening tools, atau bibit bunga baru, bahkan sempet kepikiran buat kasih kompos buat kebunnya. Namun, setelah dipikir – pikir lagi rasanya kurang special kalau natal kasih hadianya begituan, kecuali saya berhasil menemukan bibit bunga langka atau peralatan limited edition gitu. Terus keinget deh, kalau mamaku tuh suka banget sama yang namanya Lotion. So, akhirnya aku putuskan buat kasih beliau  L’Occitane Hand Cream Delights, yang mana pasti berguna banget buat bantu mamaku punya tangan agar tetap cantik, mulus dan sehat.

s1771872-main-hero-300

It is a limited-edition  four-piece travel collection of L’Occitane iconic hand creams to nourish on the go:

  • Shea Butter
  • Delightful Rose
  • Almond Delicious Hands
  • Pivoine Flora

The set is formulated without:

  • Parabens
  • Sulfates
  • Phthalates

One more plus point of this set is I am in  love with the tin box. Isn’t it very cute & delightful?
Satu plus point lagi dari set ini adalah saya suka banget sama tin box-nya. Cantik, cute dan menyenangkan untuk dilihat bukan?

The Price: C$14 (+/- Rp 145,000 (before tax & other fees))

The Shop: Sephora Canada, if you are in Indonesia, you can pre-order them from your trusted online shop 🙂

bf384-6a01156e901f1c970c0133f434ac61970b-pi

Christmas Gift for Dad

My father is also a businessman. However, unlike my mom who most of the time stays in the office, my dad is always on the move. So, if your  dad or brother or friends are like my dad, this gift will be very useful for them: Casing Power Bank – build-in battery in the casing; very handy and travel friendly.

Ayahku juga adalah seorang businessman. Namun, berbeda dengan mamaku yang biasanya lebih banyak stay dikantor, ayahku adalah seorang selalu on the move. Jadi, ayahmu atau adik/kakak atau temanmu seperti ayahku, hadiah yang satu ini pasti akan sangat berguna buat mereka: Casing Power Bank – jadi baterenya build-in di casingnya; sangat handy dan travel friendly.

power-case-for-phonesiphone-5-5s-blackeberry-q10-samsung-s3-and-s453f87272c24f853eac07

The Price: +/- Rp 300,000

The Shop: online shop such as Lazada

bf384-6a01156e901f1c970c0133f434ac61970b-pi

Christmas Gift for sister

My sister is a fashionista, who is very fond with anything purple. Unlike me, she is not fond with makeup; therefore, her makeup is very simple, just wearing basic makeup + eyeliner. So, instead of getting her new makeup, I am gonna give her a new hand bag.

Adik perempuan saya ini adalah seorang fashionista, yang sangat suka dengan warna ungu. Berbeda dengan saya, dia gak gitu suka makeup. Jadi untuk makeup hari – hari dia sangat sederhana, cukup dengan mengaplikasikan basic makeup dan eyeliner saja.  Jadi, untuk orang seperti dia, saya tidak akan memberikan new makeup; sebagai gantinya, saya akan memberikan dia sebuah hand bag baru.

5929812_4eb54ca1-e42e-411b-90e7-199da7cc6b46

Of course it’s purple, because that’s her favourite colour. Besides, the colours and the design matched perfectly. Isn’t it girly in a fashionable way?

Tentu saja tasnya berwarna ungu, karena itu adalah warna kesukaannya. Kalau saudarimu, suka warna apa? Berilah sesuatu yang sesuai dengan personality dan hobby-nya dalam warna yang dia suka. Anyway, saya sendiri walau gak terlalu fancy warna ungu, tapi suka banget sama tas ini, design dan warnanya matching, plus terlihat girl tapi in fashionable way.

The Price: Rp 205,000

The Store: TokoPedia

bf384-6a01156e901f1c970c0133f434ac61970b-pi

Christmas Gift for Brother

My brother is a sport-holic, if I can put it that way. He especially loves soccer. So, I am gonna get him a new Kipper Gloves, as his has been worn out  badly. Since he loves brand Nike very much, I am gonna get his from Nike collection.
Kalau adik laki – laki saya, suka banget berolahraga, apalagi sama yang namanya sepak bola. Karena itu, saya putuskan buat kasih dia sarung tangan bola baru, karena sarung tangannya yang sekarang sudah cukup memprihatinkan dan perlu dipensiunkan. Sehubung dia seneng banget sama brand Nike, maka saya akan kasih sarung tangan dari koleksinya Nike.

nike-gk-match-black-gloves-mens-soccer-new

The Price: Rp 223,000 (Price from Lazada)

The Store: Lazada or Nike Store

bf384-6a01156e901f1c970c0133f434ac61970b-pi

Christmas Gift for Girl Friends

As for my girl friends, of course, I will give them new makeup! Ha! Well, which girl would reject new makeup? Even the most tomboy girl will be happy to receive them.

Untuk teman – teman perempuan, tentunya saya akan kasih new makeup buat mereka! Hahaha.. well, setiap wanita pasti akan senang kalau dikasih makeup baru, ya kan? Bahkan setomboy-tomboynya mereka, pasti akan senang dikasih barang bernama makeup 😉

  1. If they are new to makeup world, I will suggest something like Maybelline’s My First Makeup Kit. It’s a very good set to begin with. So, the set consists of  everything you need for beginners to create a basic look: a hypercurl mascara, a Baby Lips and a All in One compact powder.162948_2fd57a4f-7ec0-4ca3-948b-07671d76effeKalau teman cewek-mu masih baru didunia makeup, saya sarankan untuk kasih makeup set seperti Maybelline’s My First Makeup kit. Ini set yang bagus banget buat pemula, karena set ini terdiri dari peralatan untuk basic makeup – Mascara, lipbalm dan compact powder. Untuk pemula, kita belum mau kasih sesuatu yang kesannya ribet dan membingkuan buat mereka.

    The Price: Rp  99,000
    The Store: Online (Lazada, Tokopedia) & Offline (Maybelline stall – Watson, Guardian, Aeon Beauty Store)

  2. I am gonna share with you gift idea for makeupholic on my next post, as for now, if you have a bunch of girl friends to gift. Of course we would love to get something cool but budget friendly. Here are some ideas:Saya akan share gift idea untuk makeupholic dalam post berikutnya, untuk saat ini, saya akan share gift idea kalau kamu punya banyak banget teman cewek yang mau dikasih hadiah. Tentunya kita pasti mau kasih sesuatu yang keren, tapi dengan harga yang friendly. Berikut beberapa ide:La Girl Luxury Creme Lip Color – Rp 37,000 (on sale at TWL Cosmetic, normally Rp 85,000) or Rp 59,000 (normal price at Beauty Haul Indo)

 

matte-flat-velvet-lipstick-cheap-cosmetics-pick6deals-ikatehouse-zkh1012_1Emina Pop rogue Pressed Eye Shadow – Rp 39,500 (Click here for store location)

pop_rouce_

Tutu Nail Wrap – Rp 30,000/pc (Click here for store location)

 

bf384-6a01156e901f1c970c0133f434ac61970b-piThat’s all for my Christmas Gift Idea for Family & Friends 😀 Hope you have a great reading time & get some ideas of what to get for your love ones. Please share yours on the comment below, who knows it may inspire others <3

Also, don’t forget to check my Instagram @jovial.beauty for more pictures <3

xoxo

Jovial Beauty

 

 

 

 

  • Terima kasih sudah mampir ☺️👍

  • Walaupun nggak merayakan Natal, selalu suka dengan gift idea untuk Natal. :))

  • Senang bs inspirasi kamu ☺️💖

  • Makasih ☺️ billingualnya saya translate sendiri 🙂 makanya kadang ada yg agak beda kalo dilihat bhs inggrisnya. Cm isi intinya sama 😃

  • Jdi terinspirasi untuk kasi gift pas natal. 🎅🎄🎁🎉

  • ratusya

    Mbak, blognya keren banget. Itu bilingualnya ada script khusus atau emang ngetik english nya trus ngetik Indonesianya?